Ik was meer dan 10 jaar op stoom in mijn carriere. Ik had een verantwoordelijke baan in de ICT en moest sleuren en trekken om van mijn collega’s en klanten de informatie te krijgen om mijn werk goed te kunnen doen. Mijn werk begon me uit te putten.

Ik had een universitaire opleiding economie-ICT. In mijn studietijd ben ik reisleider en skileraar geweest om betaald op vakantie te gaan. Ik heb mijn vrouw leren kennen als reisleider. Gelijk naar mijn laatste reis als reisleider gingen we samenwonen en zocht ik een stabiele baan. Uit angst en onbekendheid heb ik daarbij werk gekozen in het vakgebied wat me makkelijk af ging. Ik heb meer dan 10 jaar in de ICT en ICT-consultancy gewerkt. Ik was er goed in, en het bracht goed geld op. Ik was tevreden. Ik heb gewerkt in de energiesector, bankensector, vervoersector, luchtvaartsector en momenteel werk ik parttime in de overheidssector.

Ik vond mensen eerst heel eng herinner ik mij. En ben vanaf mijn 13e mij in computers en ICT gaan verdiepen. Achteraf blijkt dat ik mensen niet eng vond, maar de onderstroomse en bovenstroomse signalen waren vaak gemengd. Ik werd in verwarring gebracht door mixed-signals. Ik voelde iets anders dan wat men zei. Ik begreep mensen gewoon niet. En ben me dus maar in abstracte zaken gaan verdiepen.

Mijn werk bracht veel uitdagingen, maar begon me steeds meer energie te kosten. Voor wie doe ik het? Wil ik op deze manier mijn carrière vervolgen? Dit soort vragen begonnen steeds vaker door mijn hoofd te spelen.

Daarnaast kreeg ik ook lichamelijke klachten. Rugpijn en RSI. Mijn management was zeer tevreden en vroeg steeds meer van mij, maar mijn energiebalans werd steeds negatiever. Er moest iets gebeuren. Ik kwam in een soort midlife-crisis.

Op mijn werk zelf liep ik tegen een muur op en niemand begreep mijn situatie. Het werk levert toch genoeg geld op? Het is toch uitdagend? je hebt toch leuke collega’s? Voor mij was dit niet meer genoeg om voldoening uit te halen. Om voldoening uit mijn ICT-werk te persen ging ik juist harder werken. Thuis ging ik ook steeds meer websites maken. Dit alles om maar niet te hoeven voelen. Hard werken werd voor mij een valkuil waar ik dieper en dieper in zakte.

Gelukkig kwam er op een gegeven moment een gids uit onbekende, systemische, hoek. Deze gids heeft mij beter op mijn pad gezet. Na deze gids wilde ik meer weten van systemisch werken en raakte ik bevriend met mijn huidige leermeester Hylke Bonnema, de directeur-eigenaar van de Academie voor Opstellingen. Deze heeft mij op een intensieve loopbaanreis van 5 jaar geleerd wat ik allemaal van mijzelf moest doen, hoe ver ik verwijderd was mijn jonge idealen, wat mijn daadwerkelijke roeping is, en waaraan ik allemaal energie lekte. Daarnaast heeft hij mij opgeleid tot professioneel systemisch werker.

Hij hield mij een spiegel voor en heeft me geholpen te focussen op mijn roeping. Dit is andere mensen in hun kracht zetten, en vanuit deze focus, mijn eigen kern, te voeden. Ik heb geleerd om van binnenuit te leven en mijn gedrag en houding hieraan aan te passen en hierbij moeiteloos succes te hebben.

Gedurende deze intensieve loopbaanreis, die nu nog voortduurt, is mijn omgeving totaal veranderd. Zelf heb ik me ook helemaal gefocust op de intentie om anderen in hun kracht te zetten, te focussen op wat diegene te doen heeft. Ik ben nu geen ICT-er meer, maar individueel- en teamcoach in allerlei loopbaan en teambuilding aspecten. Hier krijg ik veel energie van en dit werk gaat mij moeiteloos af. De founding father van familieopstellingen, Bert Hellinger, die ik in Duitsland en Belgie ontmoet heb, zegt ook dat de beste opstellingen tot stand komen als de opsteller niet hard aan het werk gaat, maar wel geconcentreerd blijft waarnemen.

Door coaching en systemisch werk ervaring, ben ik erachter gekomen dat ik scherp kan voelen wat de onderstroom wil vertellen. Dit blijkt mijn gave te zijn. Ik heb ook geleerd dat wat ik vergeten was in mijn eigen idealen mij pijn gaf. En om deze pijn zelf niet te voelen projecteerde ik die pijn op anderen. Dan was ik ervan af, dacht ik. Zo werkt het helaas niet

Omdat deze inzichten mij zoveel gebracht heeft ben ik mij hier intensief in gaan verdiepen. Ik heb allerlei systemisch werk opleidingen gedaan, coaching opleidingen en persoonlijke ontwikkeling trajecten doorlopen. Meerdere mensen gecoacht op hun loopbaanpad. Daarnaast merk ik dat ik vanuit een soort dieper iets, iets verbonden met het onbewuste, mensen kan helpen hun eigen situatie te doorgronden. Mensen helpen beslissingen te nemen hoe nu verder. Welke keuze. Dit kan ik ook voor u betekenen.

Ik gun u de loopbaankeuze die bij u past. Door mijn eigen reis, en kennis die ik hierbij heb opgedaan kan ik u ondersteunen in uw reis naar moeiteloos succes.