erken wat er isProbeer niet meteen je situatie te veranderen voordat je tot in je haarvaten weet wat de huidige situatie is, en waar deze situatie vandaan komt.

Dit lijkt heel eenvoudig, maar veel mensen beginnen meteen te rennen als ze ervaren dat iets anders moet. Pas als de rust aanwezig is door te erkennen hoe de situatie nu is, ontstaat er echte ruimte om aanpassingen te maken.

Als je die aanpassingen in je (werk)leven maakt op systemische gronden ervaar je energiewinst, meer kracht en controle over je eigen gedachten, je gedrag en handelingen.

Op systemische gronden bedoel ik mee, dat je de oorzaak achterhaalt uit je systeem waarom je in de huidige situatie terecht bent gekomen. Uit naam voor wie of wat doe je de dingen?  Waar put jij kracht uit? Waarom doe je ergens moeite voor?

Vaak is dit een andere oorzaak dan de oorzaak op het eerste gezicht. Als je in de zorg werkt om mensen te helpen, wat heeft gemaakt dat je hier je passie van gemaakt hebt? Wie in jouw gezin van herkomst, of nog eerder had zorg nodig en heeft die misschien niet genoeg gehad? Voor wie zorg jij nu eigenlijk echt? Voor wie doe je de moeite?

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.