iedereen heeft recht op een plekOok bij mensen dient iedereen een plek te hebben en waardering te krijgen voor zijn unieke bijdrage. Men dient eigen leiderschap te hebben over het werk. Wanneer er getornd wordt aan eigen leiderschap dan ontstaat gedoe. Dit heb ik al meerdere keren gezien in opstellingen. Dan trekt iemand zich terug om alleen wat hoogst noodzakelijk is in het werk, of wordt ziek, of gaat zich juist met anderen bemoeien. Eigen leiderschap geeft eigen kadering.

Bestuurders, ondernemers, werknemers, adviseurs, teams en organisaties zijn succesvol, net als in de sport, als ze ‘goed opgesteld staan’: als iedereen die plaats en taak heeft die bij hem past, als hij waardering krijgt voor zijn unieke bijdrage en als hij op een plek is waar zijn kwaliteiten het beste tot zijn recht komen. Als ze hun werk onder hun eigen leiderschap tot stand mogen laten komen met voldoende vrijheidsgraden voelen ze zich gezien.

Als mensen om wat voor reden dan ook op een verkeerde plaats in het team terecht gekomen zijn, als ze geen waardering krijgen voor hun unieke bijdrage of onvoldoende leiderschap mogen nemen over hun eigen werkterrein, heeft dat een negatief effect op hun prestaties, inzet en energie[1].

[1]  http://millian.nl/artikelen/organisatieopstellingen

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.