verbondenheidWe zijn allemaal met hart, ziel en lichaam verbonden met elkaar binnen een organisatie, zoals een zwerm vogels. Als eentje uitwijkt, wijken we allemaal uit. Onbewust vaak, wat energie kost of oplevert. Dat ligt aan de richting en of die richting past bij je bezieling.

Het lichaam doet mee doordat dat je fysieke dimensie op je werk is. Hart en ziel zijn meer esoterische gewaarwordingen. Als je door de deur of beveiligingspoortjes van je organisatie stapt, ben je binnen. Wat ervaar je dan? Voel je je thuis, of voel je afstand en wat is dat dan?

Organisaties bestaan uit verbindingen tussen mensen. De verbindingen voeden de organisatie. Hoe is de besluitvorming? Hoe loopt de geldstroom? Is iedereen verbonden aan de bedoeling? Dit zijn zaken die de voeding zijn voor het organisme en de verbinding tussen de elementen van het organismes. Als de geldstromen in het gedrang komen vernauwt de stroming. Als de besluitvorming diffuus is, wordt de stroming onduidelijk en zal deze als een soort harmonica worden ervaren. Als de bedoeling onhelder wordt verdwijnt de verbinding tussen de mensen. Waar naartoe moet bewogen worden? En doen we dat dan met zijn allen?”

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.